9 september 2019

Winstkans bingo

Ben je benieuwd welke lage of hoge winstkans bingo heeft? Winkansen zijn erg belangrijk. Er is een verband tussen de hoogte van de winkans en de hoogte van een prijs. Een hoge winkans betekent dat je veel ronden zult winnen, maar dat dat regelmatig kleine prijzen zijn. Een lage winkans betekent aan de andere kant dat je weinig ronden zult winnen, maar de prijzen groter zijn.

Winstkans bingo berekenen

Bij het bingospel heeft ieder deelnemende bingokaart een gelijke kans om een prijs te winnen. Koop je één van de tien bingokaarten, dan heeft iedere bingokaart 10% kans op winst van een enkele prijs. Koop je één van de honderd bingokaarten, dan heeft iedere bingokaart 1% kans op winst van een enkele prijs. Je berekent je winstkans dus door het aantal gekochte bingokaarten te delen door het totaal aantal verkochte kaarten.

Hoe verhoog je de bingo winstkans?

Winstkans Bingo BepalenBingo is geen vaardigheidsspel waarbij je door ervaring, inzicht of gelukt de winstkans kan verhogen of verlagen. Helaas niet. Bingo is een loterij waarbij geluk de enige factor speelt. De enige manier om bij bingo winstkans te verhogen is door meer bingokaarten te kopen. Je hebt dan meer kans tijdens de ronde om een prijs te winnen.

Stel dat je zelf tien bingokaarten koopt op een totaal van honderd verkochte bingokaarten. Dat brengt je winstkans op 10%. De andere spelers spelen met een enkel lot en hebben daarmee een winstkans van 1%. Je winstkans is tien keer zo hoog, maar je inzet is ook 10 keer zo hoog. Als gevolg daarvan is voor iedere speler de relatieve winstkans even hoog. Eerlijkere spellen als dit vind je niet!

Voordelen van een hoge winstkans

Moet je nu met een hoge of lage winstkans bingo willen spelen? Dat is afhankelijk van jouw budget en speelstijl. Dit laten we aan de hand van twee voorbeelden zien.

Anita heeft een saldo van € 200 en speelt met bingoloten met een waarde van € 10. Het liefst wil ze met een klein bedrag loten kopen, maar grote prijzen winnen. Daarom neemt ze deel in bingokamers met veel spelers. Als ze deelneemt in een bingokamer met 100 deelnemers die allemaal één of twee loten kopen, koopt ze er zelf slechts één. De kans om te winnen is dus erg laag met maximaal 1%, maar in de praktijk een stuk lager. Veel ronden zal je dus helemaal niet winnen. In 20 ronden heeft ze gemiddeld een kans van 1 op 5 om een prijs te winnen. Maar als ze dan een prijs wint, dan is de prijs ook hoog! Dus vergelijkbaar met een jackpot.

Patricia heeft een saldo van € 100 en speelt met bingoloten met een waarde van € 1. Het liefst wil ze met een klein bedrag loten kopen, maar wel met veel loten tegelijk spelen. Ze zoekt daarnaast ook bingokamers op met relatief weinig medespelers. De kans om te winnen is vaak erg hoog met een percentage tussen de 10% en 20%. maar in de praktijk een stuk lager. Veel ronden zal je dus helemaal niet winnen. In 20 ronden heeft ze gemiddeld een kans van 1 op 5 om een prijs te winnen. Maar als ze dan een prijs wint, dan is de prijs ook hoog!