22 januari 2017

Welkomstbonus

Welkomstbonus BingoEen bingo welkomstbonus is een welkomstgeschenk van een bingosite in de vorm van gratis tegoed. Een typische welkomstbonus bedraagt 100% op de gemaakte storting met een maximum van € 100. Dat is een verdubbeling van je storting.Over het algemeen hanteren de online bingo websites 100%, maar een hoger percentage van 200% komt ook weleens voor. Het maximumbedrag varieert van € 100 tot € 200. De welkomstbonus is het uithangbord van de bingosite. Je ziet het prominent op de homepage staan. Het is één van de belangrijkste kenmerken om een keuze voor een bingosite te maken.

De welkomstbonus wordt automatisch bijgeschreven opvolgend de eerste storting op je account. Eventueel is het nodig om een bonuscode in te voeren. Elke welkomstbonus heeft per bingosite verschillende voorwaarden. De details vind je in de bonusvoorwaarden.

Wat kun je met het bonusgeld?

Je kunt het bonussaldo alleen gebruiken om bingokaarten van te kopen. Bij het maken van een storting koop je eerst bingokaarten met je eigen geld. Zodra je eigen geld op is koop je bingokaarten met het bonussaldo. Het bonussaldo kun je uitbetalen! Maar, dan moet het bonussaldo wel zijn vrijgegeven. Om de bonus vrij te geven moet je voldoen aan de wagering requirement. Dat is een bedrag dat besteed moet zijn aan bingokaarten. Dat bedrag is gewoonlijk tussen de zes en tien keer de omvang van het bonussaldo. Hoe lager de wagering requirement, hoe sneller je de welkomstbonus kan uitcashen.

Extra of bijzondere voorwaarden

Bingo BonusHet is altijd goed om de bonusvoorwaarden even snel te screenen. Zo zie je onder meer wat de looptijd van de welkomstbonus is. Meestal is dat 42 dagen. Een bijzondere voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat alleen de bingokaarten voor ronden met vijf of meer actieve spelers meetellen voor de wagering requirement. Soms zien we dat ook toernooien, gegarandeerde jackpots en speciale bingokamers ook niet meetellen.

Wat gebeurt er als je per ongeluk de bonusregels overtreedt? “Ach, dat komt wel goed”. Op dat moment ben je echter overgeleverd aan de coulance van de wederpartij. Strenge bingosites zijn keihard en keuren alle winsten gewoon af. Je gestorte bedrag krijg je terug, maar alles wat daarboven komt betaal het niet uit. Coulante bingosites zullen echter je spelgedrag onder de loep nemen. Daaruit kunnen ze afleiden of je de regels structureel of incidenteel hebt overtreden. Een incidentele overtreding willen ze nog weleens door de vingers zien.

Na de welkomstbonus volgen reloadbonussen

Een typische reloadbonus bedraagt 50% op de gemaakte storting met een maximum van € 100. Over het algemeen hanteren de bingosites 50%, maar een lager percentage van 25% komt ook weleens voor. Het maximumbedrag varieert van € 50 tot € 150. In tegenstelling tot de welkomstbonus, die eenmalig wordt verstrekt, worden reloadbonussen wekelijks of maandelijks aangeboden. Ze zijn bedoeld om spelers te binden en als extraatje voor loyale spelers. Vaak attendeert de bingosite spelers op de reloadbonus met een email. Je storting combineren met een reloadbonus is altijd beter dan alleen een storting. Een bonus blijft immers gratis geld, zolang je je aan de regels houdt.