22 januari 2017

Loyaliteitsprogramma

Meerdere bingosites hanteren een loyaliteitsprogramma om de vaste spelers te belonen. Je kent het wel: de slogan “€ 100 welkomstbonus!” aanbiedingen die alle kansspelaanbieders op het internet gebruiken. Het bedrag kan anders zijn, maar de strekking is altijd hetzelfde. Lokkertjes om meer klanten naar de goksite te lokken. Je zou haast denken dat ze liever nieuwe dan vaste spelers willen. Het loyaliteitsprogramma is daar dus de tegenhanger van. Op deze wijze willen de sites ook vaste bezoekers blijven belonen. Eenmaal binnen willen ze je ook binnen houden.

Hoe werkt een loyaliteitsprogramma?

Bingo LoyaliteitsprogrammaDe programma’s werken allemaal met statussen of niveaus om de loyaliteit van jou aan de site te belonen. Je verdient punten door bingoloten aan te schaffen. Vergelijkbaar met spaarzegels bij de supermarkt of stempelkaarten bij de benzinepomp. Naarmate je meer punten verzamelt neemt je status of niveau toe. Een opstap naar een hoger level betekent een beloning in de vorm van een cashbonus, cashback, free spins en exclusieve cadeaus.

De punten verdien je soms ook bij het winnen van ronden, zoals 1 punt bij één lijn of vijf punten bij een volle kaart. Slim van deze bingosites, want daarom ben je geneigd om meer bingoloten aan te schaffen. Meer bingoloten is immers een grotere winkans.

Op de sites vind je een tabel met het aantal punten dat nodig is voor elk niveau. Ook kun je zien welke beloning bij ieder niveau hoort. De niveaus hebben allemaal een andere opbouw, zoals bijvoorbeeld brons, zilver, goud, platinum en diamant. Je level is dan ook voor de andere deelnemers te zien.

Opwerken naar VIP status

Vanaf VIP level beginnen de beloningen echt interessant te worden. VIP’s met een hoge bestedingen zijn geliefd en van levensbelang voor bingosites. Die willen ze echt hebben! Normaal gesproken krijgen de VIP’s de cashback aanbieding en free spins. Bij cashback krijg je een percentage van je verlies in een week of maand terug. Soms krijg je echter ook een vast bedrag.

Wat is het beste bingo loyaliteitsprogramma?

Online bingo spelen is op dit moment nog niet legaal in Nederland. Dan bedoelen we uiteraard het bingo spelen voor geld. In Nederland is er geen wet- en regelgeving voor het spelen van bingo op het internet. Toen de huidige wet goedgekeurd werd bestond het internet nog niet eens. Gelukkig zijn de Tweede Kamer en Eerste Kamer in 2019 akkoord gegaan met de Wet Kansspelen op Afstand.

In deze wet is beschreven dat online kansspelaanbieders, waaronder online bingosites, een vergunning moeten aanvragen. De huidige inschatting is dat dat vanaf 1 januari 2021 mogelijk is. Dan krijgt de Kansspelautoriteit nog een paar maanden de tijd om de vergunningen uit te geven. De daadwerkelijke startdatum ligt op 1 juli 2021.

Zodra er vergunningen worden uitgegeven zullen we de loyaliteitsprogramma’s van de bingosites vergelijken. Dan letten we op de snelheid van het upgraden naar volgende levels en de waarde van de beloningen. Ook gaan we letten op de unieke kenmerken van het bingo loyaliteitsprogramma die voor bepaalde groepen spelers interessant zijn. So stay tuned!