7 juli 2019

Bingo Jackpot

Bingo JackpotZoals de meeste gokspellen is bingo een kansspel. Het is echter iets anders dan bijvoorbeeld roulette, omdat bingospelers geen invloed kunnen uitoefenen op hun winkansen. Door meer kaarten te kopen dan de andere spelers heb je als speler wel meer kans om een ronde te winnen, maar daarvoor betaal je ook meer. Bij de meeste bingowebsites zie je hoeveel kaarten er in een bingoruimte zijn verkocht. Dan kan je ook je eigen winkans inschatten of zelfs tot achter de komma berekenen. Hoe beïnvloed dit de eventuele bingo jackpot?

Hoe wordt een online bingo jackpot berekend?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Het type spel, 75 bal of 90 bal, is bijvoorbeeld belangrijk. Bij 75 bal bingo worden gedurende een ronde meer prijzen uitgekeerd dan 90 bal bingo. Dat komt omdat je bij 90 bal bingo slecht 3 winlijnen hebt. Boven, midden en onder. Bij 75 bal bingo zie je dus ook vaak dat er maar één winnaar is. Dat is de eerste persoon die erin slaagt om een ​​goedgekeurd patroon te voltooien. Bij 90 bal bingo zijn er echter slechts drie prijzen. Daardoor verhoogt je winkans, maar de jackpot zal dan vaker verdeeld moeten worden. Jackpots geven de kans op grote prijzen voor een klein bedrag.

Welke soorten jackpots zijn er?

In een online bingospel wordt de jackpot berekend op basis van het aantal spelers en de prijs van de tickets. Er kan ook een gegarandeerde prijs oftewel een seed bedrag zijn. Daarnaast zijn er andere soorten jackpots:

Vaste jackpots

De vaste jackpot is altijd beschikbaar, ongeacht hoe vaak spelers winnen. Om dit soort jackpot te winnen in een 75 bal of 90 bal spel moeten spelers een volle kaart binnen een bepaald aantal ballen krijgen. In een 75 bal spel claimen spelers de jackpot wanneer ze aan de opgegeven patronen voldoen. In een vaste jackpot worden de winsten gelijk verdeeld tussen elke winnende speler.

Progressieve jackpots

Bingo Progressieve JackpotAan de andere kant hebben progressieve jackpots het potentieel om veel groter te zijn. Exploitanten stellen de jackpot elke dag opnieuw in afhankelijk van de kaartverkoop van de vorige dag. Dus het goede nieuws is dat hoe meer tickets spelers kopen, hoe groter de jackpot zal zijn. De keerzijde is dat de jackpot wordt gereset zodra de prijs is gewonnen. Om dit type jackpot te winnen, moeten spelers in een bepaald aantal ballen een volle kaart krijgen. In een 75 bal variant kunnen spelers de progressieve jackpot alleen claimen met een volle kaart die voldoet aan de baltelling.

Community bingo jackpot

Een alternatieve vorm van een progressieve jackpot is de community jackpot. De community jackpot verdeelt de winst. Een bepaald percentage van het prijzengeld wordt uitbetaald aan de spelers die de jackpot hebben geactiveerd. Het resterende bedrag wordt verdeeld onder spelers die kaarten hebben gekocht in het winnende spel. De verdeling van de bingo jackpot kan variëren. De speler wiens ticket de jackpot activeert ontvangt mogelijk ook een deel van de communitypot die gelijk is aan het totale aantal gekochte tickets.