13 oktober 2020

Bingo Betaalmogelijkheden

Bingo BetaalmogelijkhedenOm volledig en vol spanning te kunnen genieten van bingo wil je natuurlijk spelen voor echte geldprijzen. Om dat te kunnen doen zijn er twee opties. De eerste optie is om in een gratis bingokamer te hopen dat je een kleine geldprijs in de wacht sleept. De tweede optie is om geld te storten op een online bingo website. Voor het laatste is het wel handig dat de online bingo website over de vereiste bingo betaalmogelijkheden beschikt die ook door Nederlanders in gebruik zijn. Daarom gaat BingoPassie.nl in dit artikel verder in op de beste, internationale en minst aantrekkelijke betaalmogelijkheden voor bingo.

Beste bingo betaalmogelijkheden voor Nederlanders

Een uitstekende betaalmogelijkheid zorgt ervoor dat deze 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar beschikbaar is. De overboeking van het geld vindt realtime en gratis plaats.

iDEAL

De nummer één betaalmogelijkheid in Nederland is iDEAL. Deze Nederlandse uitvinding is aangesloten op alle banken in Nederland en wint nog steeds aan populariteit bij het online winkelen. Het marktaandeel bedroeg in 2020 zelfs 68%. In den beginne vertrouwden we het online betalen nog niet zo, maar vandaag de dag is het helemaal ingeburgerd. Ideal is veilig, gemakkelijk en betrouwbaar. Het legt een koppeling naar de bankomgeving van je eigen bank of Bankieren app.

Trustly

Eén van de meeste gebruikte bingo betaalmogelijkheden, na iDEAL, is Trustly. Het is vergelijkbaar, maar nog veel onbekender bij het grote publiek. Ook hier gaat het om een directe overboeking vanaf de eigen bankrekening met de veiligheid van je eigen bank.

Er is geen pinpas, speciale app of registratie nodig. Daarmee is Trustly fijn in het gebruik en voor iedereen toepasbaar. Het zorgt er tevens voor dat het geld direct van je bankrekening af is geschreven. Zodoende hoef je geen zorgen te maken over nog komende afschrijvingen als je weer eens een middagje lost bent gegaan op de bingoloten.

Klarna

De betaalmogelijkheid Klarna richt zich met name op online winkelen: shoppen zoals het dat zelf noemt. Voor de aangesloten winkels biedt het twee modules aan: Betaal nu en Betaal later. Voor online kansspelen als bingo is het niet toegestaan om op afbetaling aan te bieden. Dus kom je alleen Betaal nu tegen.

Betaal nu is een flexibele betaalmogelijkheid. Daarbij kun je kiezen uit een  online bankoverschrijving of een machtiging. Gebruik je Klarna voor de eerste keer? Dan vraagt het om een aantal gegevens en moet je de geselecteerde bank verifiëren. In het vervolg kun je dan saldo toevoegen met één klik.

Internationale bingo betaalmogelijkheden

In de Verenigde Staten, het summum van de Westerse landen, heeft 90% van de volwassenen een creditcard. Uit ervaring weten we dat je altijd een creditcard moet hebben om een hotelkamer te reserveren. De baliemedewerker is ‘flabbergasted’ als je zegt dat je alleen je pinpas bij je hebt. Creditcards zijn internationaal geaccepteerd en wereldwijd in gebruik.

MasterCard

De meest gebruikte creditcard is de MasterCard. De kenmerkende rode en oranje kleur in het logo is tegenwoordig in meer dan 200 landen bekend en vertrouwd. Het bezit is in sommige derde wereld landen zelfs een statussymbool. Het voordeel van bingo met de MasterCard is dat je tegoed op afbetaling kunt kopen, aangezien er periodiek een afrekening van de creditcard volgt. Daarnaast geniet je als consument over een hoge mate van aankoopbescherming.

VISA

Visa CreditcardDe VISA creditcard heeft een kenmerkende lichtblauwe kleur. In 1977 al werden meerdere kredietkaarten samengevoegd tot het merk dat op het wereldtoneel meespeelt. Ook voegde het debitkaarten aan het assortiment toe, zoals de VISA Debit Card en V Pay voor Europa. Als extra beveiligingsmaatregel hanteert VISA een handtekening of pincode.

Maestro

Het logo van Maestro lijkt erg veel op die van MasterCard, maar dan met de kleuren rood en blauw. In Nederland vind je deze op de meeste pinpassen terug en is het een bekend fenomeen. Voor velen is het een automatisme, maar de pinautomaten met hetzelfde logo zijn geschikt voor de Maestro pas. De Maestro creditcard voegt een extra dimensie aan de pinpas toe, want je hoeft geen saldo te hebben en kan op afbetaling spullen kopen of bingotegoed aanschaffen.

E-wallet betaalmogelijkheden voor Nederlanders

De Electronic Wallet (E-wallet) is jaar en dag in gebruik bij spelers op online pokerrooms, online casino’s en online bingo websites. Ze maken eenmalig een storting op de e-wallet met één van de andere betaalmogelijkheden als bankoverschrijving of iDEAL. Daarna kunnen ze snel en eenvoudig geld overboeken van de ene website naar de andere website. Dit werkte in het verleden bonusmisbruik in de hand, waardoor stortingen met e-wallets soms uitgesloten worden voor de bingo welkomstbonus.

Neteller

Neteller BingoNeteller is een online betaaldienst dat het mogelijk maakt om geld te ontvangen en geld over te maken naar online winkeliers. Wist je dat Neteller in 2000 zo’n 85% van alle online goktransacties verwerkte? Daar heeft het nooit een geheim van gemaakt, maar later breidde het ook uit naar social media en wisselkoersplatformen. Het beschikt nu ook over een Neteller debit card zodat je bij pinautomaten ook geld vanaf je account kunt pinnen. Het logo van Neteller is te herkennen aan de groene kleur.

Skrill

Moneybookers: wie kende het niet als online gamer? Sinds de naamswijziging naar Skrill is de online betaler volwassen geworden. Het doel is tegenwoordig om tegen scherpe tarieven internationale betalingen via het internet uit te voeren. Sinds 2015 maakt het onderdeel uit van de Paysafe Group, samen met Neteller en de Paysafecard. Het werkt met meer dan veertig wisselkoersen en heeft ook een pinpas voor vier munteenheden, waaronder de euro. Skrill is daarmee vergelijkbaar met een internetbankrekening.

Paypal

Ondanks dat de online gamers fervent aanhanger waren van Neteller en Moneybookers (later Skrill) nam een andere betaalmogelijkheid het grootste marktaandeel. PayPal, met Elon Musk als één van de aanjagers, groeide uit tot een speler van wereldformaat. Als financiële tussenpartij tussen Europa en China verwerkte het miljarden aan transacties.

Je kunt je PayPal-account koppelen een je bankrekeningof creditcard. Zodoende kun je betalen met PayPal en schrijft Paypal het door middel van een machtiging direct van je bankrekening af. In plaats van moeilijke autorisatieprocedures van de bank volstaat bij Paypal een e-mailadres en wachtwoord.

Minst aantrekkelijke bingo betaalmogelijkheden

Bankoverschrijving

Bankoverschrijving BingoBingo websites bieden het nog steeds aan om geld over te maken naar een IBAN rekeningnummer met daarin een kenmerk. Het duurt een aantal dagen voordat het geld bij de bingo website is bijgeschreven. Een medewerker moet deze betalingen verwerken en toevoegen aan het saldo op de bingowebsite. Je merkt al dat daar enige tijd overheen gaat. Eén tot drie werkdagen is de gemiddelde wachttijd. Bijna geen enkele gebruikers gebruik Bank Transfer meer als betaalmethode.

SMS

Betaalnummers met SMS waren jaren een doorn in het oog van de politiek. Je stuurde een SMS’je en zat vervolgens vast aan een abonnement van meerdere dure SMS’jes. Met bingosite was dat gelukkig niet het geval. Je stuurde een SMS en kreeg een code terug. De code kon je invullen voor tegoed. Dat deed je een aantal keer tot je een klein tegoed had. Het nadeel van bingo met SMS was dat de transactiekosten erg hoog waren.

Telefoon

Eigenaren van een aantal bingosites in Nederland zijn in de jaren negentig multimiljonair geworden met 0900-nummers waarbij je in een telefoongesprek een code kon ontvangen. De code kon je vervolgens inwisselen voor bingotegoed op de website Bingolot. De kosten van het gebruik van het 0900-nummer stonden gelijk aan het tegoed van de bingosite minus de transactiekosten. De transactiekosten waren echter heel hoog. Toch speelden duizenden Nederlanders met tegoed van de telefoon bingo.